IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

FOTO ÖNÜNDE ,ZAFER IPHIGENEIA NIN OLDUFOTO ÖNÜNDE ,ZAFER IPHIGENEIA NIN OLDU
Tarih : 20.05.2013 07:59  - Benzer Haberleri Göster
Hasan Adalı Koşusu’nu IPHIGENEIA kazandı
 
19 Mayıs günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşulan Hasan Adalı Koşusu’nu (KV-8 / S / Dişi) Mustafa Dinçal’ın sahibi olduğu IPHIGENEIA (Okawango – Mihrişah / Mountain Cat) jokeyi Halis Karataş ile kazandı.
Dört ve yukarı yaşlı 9 İngiliz kısrağının katılımıyla, 1600 metre çim pistte gerçekleştirilen ve birincilik ikramiyesi 68.000 TL olan koşuda MİHRİMAHAL (Medya-Gülbin Sultan/Asakir) ikinci olurken, BALÇİBİN (Strike The Gold-Candy Cove/Reprimand)üçüncü, WHITE LILY (Shining Wolf-Enhance/Entrepreneur) de dördüncü oldu.
Kazanan IPHIGENEIA için koşunun bitiriş derecesi 1.38.07 olurken, farklar Burun-Burun-3 Boy şeklinde oluştu.
20 Ağustos 2011 tarihinde 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda katıldığı Şartlı 1 koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan IPHIGENEIA, kariyerinin 17. startında üst üste 3., toplamda ise 9. birinciliğini elde etti. 4 yaşındaki doru kısrak, son olarak 1 Mayıs günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı 1400 metre kum (sentetik) pistteki Şartlı 5 koşuyu bugünkü jokeyi Halis Karataşidaresinde kazanma başarısı göstermişti.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi adına Serkan Özçay’a kupayı Hünkar Şevki Adalı verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Vedat Mirmahmutoğulları, T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Sekreteri Osman Hattat ve Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner ile Adalı Ailesi katıldı.
 
HASAN ADALI
1929 yılında Girne’de doğan Hasan Adalı, Girne İngiliz Koleji’ni bitirdi. Seyhan Barajı inşaatında tercüman ve şantiye şefi olarak çalıştı. 1963 yılından itibaren kendi şirketinde inşaat müteahhitliği, turizm acenteliği ve otobüs işletmeciliği yaptı. 1980 yılında atçılığa başlayan Adalı, 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2006 yılında vefat eden Hasan Adalı’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim